Ideală pentru micii exploratori

Una din „obsesiile” mamelor este dacă și-au îmbrăcat corect copilul. Și, ca să adauge un stres suplimentar la grija proaspetei mame, toată lumea sare cu sfaturi.

„Îmbracă-te, să nu răcești”: refrenul copilăriei noastre, preluat acum de noii bunici.

Iarna, straturile de haine de lână Merinos sunt ideale ca să nu-ți înfofolești copilul și să-i dai libertate de mișcare. Și, în același timp, să stai tu liniștită că puiului tău îi este cald și bine.

Iar vara, ștrengarii au parte de protecție UV și de ventilația care îi va ajuta să nu transpire, mai ales în scoică sau în scaunul de mașină.

 

Lâna Merinos, materialul inteligent

Fibra lana merinos

Lâna Merinos nu este orice fel de lână. Asta, pentru că oile din rasa Merinos nu sunt orice fel de oi. Sunt echivalentul ovin al unor ultra-maratoniști. Merinos este una din cele mai vechi rase de oi din lume. A trecut prin milenii. A trebuit să se adapteze unor diferențe de temperatură de până la 40 de grade Celsius.

În climatul lor, oile suportă 30 de grade vara, în timp ce iarna, la -10 grade, ele încă se simt confortabil afară. La -10 grade, tu îngheți dacă stai pe loc 15 minute. 


Respiră...respiră...

Lâna Merinos respiră. E un material care are capacitatea de a transporta vaporii de apă. Când corpul se încinge și transpiră, vaporii de transpirație sunt absorbiți de fibra de lână și transportați spre stratul uscat de material, din exteriorul corpului. Astfel, căldura se reduce și senzația de înfierbântare dată de transpirație dispare.

Lâna Merinos poate absorbii și reține echivalentul în umiditate a până la 30% din propria greutate. Materialele sintetice rețin în jur de 7%. Cât de repede transpiri cu un tricou sintetic și trebuie să îl schimbi? Lâna Merinos înseamnă mai puține schimburi și mai puține bagaje de cărat.


Să port lână direct pe piele? Brrr!

Dacă îți amintești de puloverele aspre ale bunicii, stai liniștit. Lâna Merinos e diferită. Diametrul mai mic al fibrei o face agreabilă pentru piele și te scapă de senzația enervantă de mâncărime.

O fibră mai fină înseamnă și mai multă flexibilitate: haina ia mai ușor forma corpului tău și se mulează mai bine pe piele, ceea ce iarna înseamnă un strat termic mai ușor de protejat.


Ok, lână iarna. Dar și vara?

Mai ales vara! Un mare beneficiu al lânii Merinos este efectul de răcire. Cu cât transpiri mai mult, cu atât vaporii de transpirație se evaporă mai mult. În plus, nu se lipește de piele. Vara, oile Merino parcurg distanțe mari, sub soarele arzător, ca să găsească pășunile cele mai proaspete.

Stratul de lână le ajută să se răcorească și le protejează de razele UV și UVB. Oile nu se dau cu cremă solară. Protecția naturală vine din densitatea fibrei.


Gata cu stresul „parfumului personal”

Dacă grija mirosului de transpirație e un stres real în zilele caniculare, cu lâna Merinos e diferit: bacteriile care provoacă mirosul nu mai au unde să crească. Ele se multiplică într-un mediu umed, în timp ce lâna Merino păstrează uscate zonele sensibile la transpirație.

 

Secretul sportivilor. Și al oilor Merinos

Straturile!

Oaia Merinos are două tipuri de lână, care crește în două straturi

  1. Stratul de vară, ușor și fin, care ventilează vaporii de apă
  2. Stratul de iarnă, gros și dens, care oferă izolație termică

Mulți alpiniști și sportivi aleg pentru echipamentul lor o combinație de straturi din lână Merinos. Astfel, ei au confort termic și protecție în timpul expedițiilor sau antrenamentelor.

Combinarea mai multor straturi de haine de lână Merinos face să crească proprietățile ei de ventilație și izolare.


La noi ai cele mai fine hainute din lână Merinos pentru confortul micilor exploratori!